Panduan

Laman Web JKR NS menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access.

 

A) Pengguna tidak boleh melihat:

Dapatkan IE Page Reader di sini.

1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda harus memuat turun MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows2000, besar kemungkinan sistem anda sudah memiliki komponen ini.

2. Anda juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech engine . Speech engine adalah 'suara' seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain.

Untuk arahan selanjutnya bagi menggunakan komponen ini, sila klik di sini.

 

B) Pengguna rabun warna;

Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan atas setiap halaman Laman Web JKR NS. Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna templet Laman Web JKR NS akan berubah serta-merta.

 

C) Pengguna warga emas;

Bagi pengguna warga tua, Laman Web JKR NS ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman Laman Web JKR NS. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

HAKCIPTA TERPELIHARA 2017 @ BAHAGIAN PENGURUSAN KORPORAT, JABATAN KERJA RAYA NEGERI SEMBILAN.

Jabatan Kerja Raya Negeri Sembilan, Tingkat 2, Blok A, Wisma Negeri, 70990 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia Tel:06-765 9600 | Fax:06-763 5644 | Emel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PAPARAN TERBAIK MENGGUNAKAN RESOLUSI 1024 x 768, IE VERSI 11.0 DAN KE ATAS ATAU MOZILLA FIREFOX VERSI 16.0 KE ATAS ATAU GOOGLE CHROME

chrome

my government1malaysiamampuesolat jakimmsc

Mobile Apps mobileAppsAduanKKR  
Ke Atas